ОБЩИНА ТРЯВНА АКТИВНО СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА НА bTV „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!”

септември 17, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна за пореден път доказа, че освен с лице към хората, е с лице и към природата. И нейното опазване. Поредната сформирана бригада обедини кметът и зам.-кметът на Община Трявна, както и служители на общинска администрация, които през изминалия ден активно се включиха в почистването на централната градска част на Трявна и крайните жилищни квартали. Местната инициатива е обвързана с провеждането на най-голямата доброволческа кампания у нас – „Да изчистим България заедно”, организирана от bTV Media Group.

Водени от тазгодишния надслов на кампанията – „Подай ръка на природата”, общинските служители се разпределиха по райони и започнаха своята дейност. Квартал Светушка; ул. „Васил Левски”; ул. „Стара планина”; ул. „Лясков дял” ул. „Белчо Белчев” и др. бяха само част от щателно обходните улици и квартали в Трявна.

Събрани бяха десетки чували с битови отпадъци, изхвърляни край поставените контейнери за разделно събиране във времето, в зелените площи на междублоковите пространства, на спортни площадки, паркове и пр.

Въпреки продължаващия апел на местната власт, осигурените съдове за разделно събиране на битови отпадъци и предоставяната услуга за извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци, неправилно изхвърлени такива и този път не липсваха.

Припомняме, че големите съдове за смет са с вместимост 6 куб. м. и могат да бъдат предоставени до адрес след заявка от страна на потребителя за правилно изхвърляне на този вид отпадъци и ограничаване на нерегламентираното им разпространение в градската и околна среда. Контейнерът може да се използва в продължение на една седмица, а цената на услугата е 96 лв. с ДДС.

Отговорността за чиста околна среда е на всички нас и нашите действия са пример за нашите деца. Нека бъдем добрия такъв и с общи усилия да допринасяме за правилното поддържане на мястото, в което живеем и природата, която ни заобикаля. Защото заедно можем повече!