ОБЩИНА ТРЯВНА АПЕЛИРА ГРАЖДАНИТЕ ДА ИЗХВЪРЛЯТ РЕГЛАМЕНТИРАНО СВОИТЕ ОТПАДЪЦИ

юни 6, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна отново отправя апел към всички жители да изхвърлят регламентирано различните видове отпадъци, които генерират в ежедневието си! Поводът – поредният случай на незаконно изхвърлени едрогабаритни такива. Този път в зелените площи на Етнографския комплекс в Централната градска част на Трявна, където бяха открити разхвърлени табуретки, столове, автомобилни гуми, пластмасови и картонени отпадъци. Теренът вече е почистен от общински служители, но призивът остава същия – молим, всички граждани правилно да изхвърлят своите отпадъци и децата ни да не стават свидетели на подобни неприятни картини! Нека бъдем модел на поведение и се грижим за мястото, където живеем и природата около нас!

Призоваваме също контейнерите за битови отпадъци да не бъдат местени от местата си и да бъдат използвани по предназначение без да бъдат запълвани с всякакъв тип храстна и дървесна растителност, като този в района на открития кооперативен пазар посока ул. „Украйна“. Напомняме, че този тип дървесни отпадъци трябва да бъдат изхвърляни в големия син контейнер на Кроношпан за последващо рециклиране, който се намира в района на ул. „Белчо Белчев“.

Освен местата за правилно събиране и изхвърляне на битови отпадъци, Община Трявна продължава предоставянето и на услугата за извозване на строителни отпадъци от домакинствата и местния бизнес. Налични са 3 бр. стоманени контейнера с вместимост 6 куб. м., които могат да бъдат използвани и за всякакъв вид едрогабаритни неопасни отпадъци. Контейнерът се доставя на адрес при заявка от потребителя и може да се използва в продължение на една седмица. Цената за посочения период е 96 лв. с ДДС, като за всеки следващ ден се заплащат по 18 лв. с ДДС. Заявки се приемат на тел: 0896841344 – Цанка Николова – ръководител звено “Чистота” в Община Трявна.

Ако и ви станете свидетел на неправилно изхвърлени отпадъци, може да ни сигнализирате с посочена точна информация за местонахождението и снимков материал на официалната ни електронна поща – tryavna@tryavna.bg и на лично съобщение на двете ни официални Фейсбук страници – “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна”.