ОБЩИНА ТРЯВНА И ФОНДАЦИЯ „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ СЪС СЪВМЕСТНА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ЗА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ

януари 18, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна и Фондация „Четири лапи“ стартира съвместен проект по „Обществена ангажираност“ във връзка с бездомните животни на територията на общината. В основата си „Обществена ангажираност“ е подход за сътрудничество между различни членове на общността за намиране на решения на даден проблем.

„Целта на настоящия проект е устойчиво и хуманно намаляване на популацията на бездомните кучета в общината. Наличието на бездомни кучета води не само до страдание на самите животни, но и до напрежение в общността. Поредица работни срещи и различни инициативи по проекта целят да обединят знанията, мненията и опита на ключови представители на общността по теми, свързани с бездомните животни.“ подчертават от Фондация „Четири лапи“.

Първата среща от проекта, на която ще бъде обсъдена темата за бездомните кучета в общината, ще се проведе на 23 януари /понеделник/ от 14:00 ч. в Заседателна зала № 403 в сградата на общинска администрация на адрес ул. „Ангел Кънчев“ №21, гр. Трявна. 

Пресконференцията ще е с продължителност 1 час и ще представи детайлна информация за това как може да се намали популацията на бездомни животни по най-ефективния и хуманен начин. Информационната среща е насочена главно към директори на детски градини и училища; ветеринарни лекари; представители на ловно-рибарски сдружения и дружинки; представители на НПО-та; кметове и кметски наместници; духовни лица, както и всички заинтересовани граждани.

Заповядайте!

Снимка: Фондация „Четири лапи“