ОБЩИНА ТРЯВНА И ПРИЮТЪТ ЗА КУЧЕТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“ ПРИЗОВАВАТ ГРАЖДАНИТЕ ДА НЕ ДОБЛИЖАВАТ И УВРЕЖДАТ КЛЕТКАТА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ

октомври 1, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна и приютът за кучета „Улични сърца“ в с. Глушка отправят призив към всички граждани да спазват посочените указания на металната клетка за хуманно прибиране на безстопанствени кучета.

Припомняме, че вчера през деня служители на Община Трявна съвместно с представители на приюта поставиха металното ограждение в района на ул. „Люляк“ в гр. Трявна, след постъпили множество сигнали в общинската администрация за увеличения брой на уличните кучета там.

При извършения оглед рано тази сутрин от служител на Общинската полиция в Трявна бе установено, че поставената храна като примамка за животните е изхвърлена от клетката и съоръжението е затворено, за да не могат кучетата да влизат вътре. По този повод, Община Трявна и нашите партньори от „Улични сърца“ уверяваме отново всички граждани, че металното съоръжение не е опасно за прибирането на животните и призоваваме хората да не извършват подобни деяния, с които единствено биха затруднили работата на служителите.

Обходи и проверка на металната клетка продължават да се извършват регулярно. Всеки, който желае да подаде сигнал за нередност или информация за животни, попаднали в клетката, може да го направи на сайта на Община Трявна, официалната фейсбук страница на Община Трявна или на официалната фейсбук страница на приюта за кучета „Street hearts“.