ОБЩИНА ТРЯВНА НА ФИНАЛ В КОНКУРСА ЗА НАЙ-АКТИВНА БЪЛГАРСКА ОБЩИНА „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2022“

януари 24, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

МЕСТНАТА ВЛАСТ ЩЕ СЕ БОРИ ЗА СПЕЧЕЛВАНЕТО НА ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ В ПЕТЪК, 27 ЯНУАРИ 2023 ГОД. 

През изминалия ден официално станаха ясни финалистите в конкурса на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022“. Това са Община Трявна, Община Плевен, Община Враца и Община Мизия. Надпреварата, целяща да отличи най-активната сред местните власти, се провежда за четвърта поредна година с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Националното сдружение на общините в България.

„Изключително сме радостни от факта, че първото ни участие в конкурса на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022″ ни доведе до финал и ще имаме възможността да представим на живо нашия проект, който смятаме да реализираме, ако спечелим голямата награда! Правим го за нашите деца и техните родители, за всички жители и гости на града, които ще имат още една възможност да спортуват и да живеят активно, разбира се!“ коментира добрата новина кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

По време на „Нестле за Живей Активно! 2022“, Община Трявна успя да реализира общо 11 спортни събития и да въвлече над 1000 активни деца и граждани от близо и далеч. Инициативите обединиха фитнес треньори и трениращи; производители на биопродукти; детски и образователни институции; любители на латино танците и туристическите походи; инструктори по аеробика; местни спортни клубове. Месец септември бе месецът на спорта в Трявна. И духът на активния живот наистина се усещаше.

Проведени бяха безплатни фитнес тренировки и аеробика на открито; състезания за най-майсторско каране на велосипеди;  туристически походи и подновяване на еко маршрута до пещера „Змеева дупка“; латино вечер пък раздвижи вечерните улици на Трявна, а учениците се включиха в забавни и активни спортни празници, футболни първенства, тенис, баскетбол и лека атлетика на стадиона. Ползите от здравословното хранене бяха популяризирани пред местната аудитория от професионалисти в тази област.

Именно всички тези разнообразни събития бяха високо оценени от членовете на журито – златната ни зимна олимпийска медалистка Екатерина Дафовска, новото попълнение в отбора на победителите „Нестле за Живей Активно!“ Катрин Тасева, заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая, експерт „Дигитални комуникации и връзки с партньори“ в Националното сдружение на общините в Република България и Теодор Георгиев – ръководител на правния отдел на Нестле България.

Финалът на конкурса ще се проведе на 27 януари 2023 год. /петък/ от 11:00 ч. в София, Дом на културата „Красно село“. След като бъдат представени всички идеи на бъдещите проекти от общините финалисти, членовете на журито ще ги оценят спрямо иновативността на предложения проект, необходимостта от реализацията му и аудиторията, която ще може да се възползва.

Голямата награда е 20 000 лв.