ОБЩИНА ТРЯВНА ОБЯВЯВА ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА ПАТРИОТИЧЕН ВИДЕОРЕЦИТАЛ ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ

февруари 13, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

3 март наближава, а с него и отбелязването на 145-та годишнина от Освобождението на България! По традиция, националният празник се отбелязва с редица чествания в цялата страна, като и тази година Трявна ще се включи с подготвена програма и поклонение пред паметта на хилядите знайни и незнайни воини, дали живота си в името на Отечеството!

„България – майка на герои“ – детският конкурс за най-патосно и чувствено изпълнение на патриотични стихотворения, и през 2023 година, ще търси най-добрите сред най-добрите. Във видеорецитала могат да участват деца и ученици, на възраст от 6 до 18 години, живеещи на територията на Община Трявна.

„През годините, талантливи български автори са оставяли своя почерк, душа и сърце в редица стихове, които са прославяли, прославят и ще прославят Освобождението на България и извоюването на така мечтаната ни свобода! Затова отново приканваме всички деца и ученици от детските и учебни заведения, на територията на Община Трявна, да се включат със своите изпълнения и да участват в тазгодишното издание на конкурса „България – майка на герои!“, сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Изпълненията трябва да бъдат индивидуални, като не се допускат групови такива. Всеки участник може да се включи с рецитиране на едно патриотично стихотворение.

Всички събрани изпълнения ще бъдат излъчени навръх 3 март на официалния сайт на Община Трявна – www.tryavna.bg, двете официални FB  страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“ и на информационното табло пред Туристически информационен център на Община Трявна.

Своите записи може да изпращате на имейл айдрес – yuliyana.tsaneva@tryavna.bg за Юлияна Цанева – специалист „Връзки с обществеността“ към Община Трявна за конкурса „България – майка на герои“.

Задължително към всеки видеорецитал трябва да бъде изпратена и Декларация за информирано съгласие от страна на родител, настойник или попечител с разрешение за участие на детето в конкурса и излъчване на патриотичния видеорецитал на посочените места от страна на Община Трявна.

Изпратен запис без придружена Декларация за информирано съгласие няма да бъде съответно излъчен.

Декларация за информирано съгласие може да изтеглите ТУК.

Крайният срок за изпращане на патриотичните видеорецитали в конкурса „България – майка на герои“ е 28 февруари 2023 год.

Участниците ще бъдат наградени от кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева на 07 март 2023 год. от 14:00 ч. в Тържествената зала на Община Трявна.