ОБЩИНА ТРЯВНА ОБЯВЯВА ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „МОЯТА ПРЕДСТАВА ЗА ЛЕВСКИ“

февруари 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна обявява от днес, 7 февруари, детски конкурс за рисунка на тема „Моята представа за Левски“. Инициативата, която се утвърди през годините като неразривна част от програмата на местната власт, се провежда всяка година по случай отбелязването на годишнината от смъртта на един от най-ярките ни национални герои Васил Левски, посветил делото и живота си в името на Отечеството! Конкурсът няма състезателен характер, но има за цел да провокира творчеството сред подрастващите, които чрез бои, моливи, пастели и пр. да изобразят тяхната представа за Апостола на Свободата и неговият принос за страната ни!

В „Моята представа за Левски“ могат да участват всички деца и младежи на възраст между 6 и 18 години, които са възпитаници на детски градини, основни и средни училища на територията на Община Трявна. Няма изисквания за избора на изобразителна техника от страна на участниците, нито за разположението на рисунката – тя може да бъде, както портретно ориентирана, така и пейзажно. Размерът на листа трябва да бъде във формат А4.

Задължително на гърба на творбите трябва да бъдат изписани името и фамилията на автора; наименованието на детското или учебно заведение, което представляват; подготвителната група или класа и телефон за връзка.

Крайният срок за приемане на рисунките на тема „Моята представа за Левски“ е до 17:00 ч. на 17 февруари 2022 год. в сградата на Община Трявна. Всички участници ще бъдат отличени с предметни награди в областта на изобразителното изкуство, които ще бъдат връчени от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева на 22.02.2022 год. в Ритуалната зала на Община Трявна. Предвид броя на участниците и спазването на противоепидемичните мерки срещу Covid-19, часът и раздаването на материалните пособия за рисуване, според възрастовите групи, ще бъдат уточнени допълнително.

Събраните творби ще бъдат подредени в изложба, посветена на Трети март – Националния празник на България в музей „Старото школо“ в Трявна. За допълнителна информация относно провеждането на конкурса може да се обръщате към специалиста „Култура, спорт, образование и здравеопазване“ към Община Трявна- Кольо Дабков на тел. 0677 6 23 85, моб. тел. 0899943157 или на e-mail: kolyo.dabkov@tryavna.bg.