ОБЩИНА ТРЯВНА ОБЯВЯВА ДЕТСКИ ВИДЕОРЕЦИТАЛ „БЪЛГАРИЯ – МАЙКА НА ГЕРОИ“ ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ

февруари 9, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна обявява детски видеорецитал на патриотични стихотворения на тема „България – майка на герои“, посветен на 3 март – Националния празник на България! Местната инициатива се провежда за втора поредна година и е част от програмата на Община Трявна по случай тържественото отбелязване на годишнината от Освобождението на България.

През годините, талантливи български автори са оставяли своя почерк, душа и сърце в редица стихове, които са прославяли, прославят и ще прославят Освобождението на родината ни от Османско владичество. Затова, ние, от Община Трявна приканваме всички деца, посещаващи трите детски градини – ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, ДГ „Калина“ – гр. Трявна и ДГ „Осми март“ – гр. Плачковци, както и всички ученици, възпитаници на основните и средни училища, тук, да запишат своите изпълнения на патриотични стихове и да ни ги изпратят.

Във видеорецитала могат да участват всички деца и младежи на възраст между 6 и 18 години. Изпълненията трябва да бъдат индивидуални, като не се допускат групови такива. Желаещите да участват могат да се включат със заснет видеоклип само на едно стихотворение. Инициативата „България – майка на герои“ няма конкурсен характер. Всички събрани изпълнения ще бъдат излъчени навръх 3 март на официалния сайт на Община Трявна, на двете официални Фейсбук страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“ и на информационното табло пред Туристически информационен център на Община Трявна.

Своите записи може да изпращате на имейл айдрес – yuliyana.tsaneva@tryavna.bg за Юлияна Цанева – специалист „Връзки с обществеността“ към Община Трявна. Задължително към всеки видеорецитал трябва да бъде изпратена и Декларация за информирано съгласие от страна на родител, настойник или попечител с разрешение за участие на детето в инициативата „България – майка на герои“ и излъчване на видеорецитала на посочените места от страна на Община Трявна. Изпратен запис без придружена Декларация за информирано съгласие няма да бъде съответно излъчен.

Декларация за информирано съгласие може да изтеглите ОТТУК

Крайният срок за изпращане на видеорециталите в инициативата „България – майка на герои“ е до 17:00 ч. на 24 февруари 2022 год.