ОБЩИНА ТРЯВНА ОТКРИ НОВАТА МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА КЪМ ДЦПЛУ-ТРЯВНА НА ИГНАЖДЕН

декември 20, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес, на големия християнски празник Игнажден, в Трявна бе открита новата Мултифункционална зала към Дневния център за пълнолетни лица с увреждания, която официално допълни вече съществуващите четири сгради към него. Лентата бе тържествено прерязана от кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева и директорът на Социалните услуги в общността г-жа Тотка Димитрова. Събитието бе уважено още от зам.-кметът на Община Трявна, служители на общинска администрация, както и от екипът и потребителите на Социалните услуги в общността.

„Не случайно избрахме този ден, защото искахме Вие като наши гости да сте първите полазници и в този нов дом за нашите потребители да има топлина, много радост, много споделени дни, защото те имат нужда от това.“ сподели при откриването домакинът на събитието г-жа Тотка Димитрова.

Кметът на Община Трявна благодари на социалните работници за грижите, усилията и отношението, които полагат за хората с увреждания и им пожела топли и светли празници.

„Изказвам огромната си благодарност към всички Вас, които полагате огромни усилия, за да може тези хора да се чувстват добре! Нека им даваме онова, което всъщност могат и трябва да получат от семействата си, от всички нас, а именно любов, уважение, отношение и разбира се, да са живи и здрави! Пожелавам Ви от сърце да сте много здрави, щастливи, винаги да вярваме в доброто и аз съм убедена, че ние ще сме добри полазници! Надявам се да имаме още много резултати, защото всичко, което правим го правим в името на Трявна и хората! Благодаря Ви и честит празник!“ сподели г-жа Силвия Кръстева и в знак на уважение подари на директора на Социалните услуги в общността красива пейзажна картина на Трявна.

Сградата бе осветена за здраве и благоденствие, след което гости и потребители на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания бяха поздравени с талантливите музикални изпълнения на гайдаря Станислав Бояджиев и Вокална група „Детелини“. Празникът продължи с вкусна почерпка, много танци и веселие.

Новата Мултифункционална зала към Дневния център за пълнолетни лица с увреждания е с капацитет до 30 души и е предназначена за групови събирания и занимания. Сградата включва още зала за свободно време, зала за рехабилитация с уреди за възстановителна гимнастика, офис и санитарен възел.

Проектът е изграден със средства от Капиталовата програма на Община Трявна за 2022 година на стойност 87 000 лв. с ДДС. Теренът пред новата сграда е облагороден като са изградени нови паркови алеи за лесен и удобен достъп на потребители и социални работници.