ОБЩИНА ТРЯВНА ПОДКРЕПЯ ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ДЕЦА 116 111

октомври 17, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна подкрепя разпространението на Националната телефонна линия за деца 116 111, разкрита от Държавната агенция за закрила на детето, с цел постигане на максимална публичност и достъпност.

Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, консултирани и подкрепени от доказани професионалисти анонимно, безплатно, 24 часа, 7 дни в седмицата.

Консултантите, които отговарят на позвъняванията са психолози и педагози. Те са специалисти с богат опит в работата с деца и семейства. Готови са да изслушат и да подкрепят обаждащия се, а споделеното на линията остава поверително.

Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързата възможност за подаване на сигнал за дете в риск, тъй като  има изградена връзка с Националната система 112, отделите за „ Закрила на детето“ в цялата страна, РУ на МВР, РУО към МОН и др.

Всяко дете, което търси подкрепа и иска да бъде изслушано, може да се свърже денонощно с Националната телефонна линия за деца 116 111.  Всеки човек, който е загрижен за дете или е свидетел, че то е в риск, може да се свърже с телефон 116 111.

От месец юни 2021 година, ДАЗД е официален член на Глобалната мрежа от национални телефонни линии за деца – Child Helpline International (CHI), която е представена в 139 държави и има 166 членове.

„Надяваме се на съпричастността и подкрепата на общините за разпространение на информацията за Националната телефонна линия за деца 116 111.“ подчертават от Държавната агенция за закрила на детето.

Повече информация може да откриете на официалната страница на телефонната линия: https://www.116111.bg/.