ОБЩИНА ТРЯВНА ПОДОБРЯВА ФИТНЕСА НА ОТКРИТО В ПЛАЧКОВЦИ

октомври 27, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Нови четири фитнес уреда и една тенис маса бяха доставени в Плачковци, където до сградата на читалището ще бъде облагородена и модернизирана откритата фитнес зона. Спортните съоръжения са предоставени по проект „Фитнес зона – здраве за децата на Плачковци“, който Община Трявна спечели заедно с още четири проекта към Предприятието за управление дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

В момента се извършват монтажните дейности по поставянето на три фитнес уреда – за бодибилдинг и степер, двоен ски тренажьор и уред за избутване с крака и ръце. Предстои доставката на тенис масата за игра и фитнес пейка (лежанка).

И тъй като спорта е здраве, с облагородяването на фитнес зоната в Плачковци, Община Трявна предоставя на родителите и техните деца още една възможност да провеждат активни и разнообразни спортни тренировки на открито и да се приобщят към здравословния начин на живот.

Работата по останалите четири проекта към ПУДООС също продължава. Довършителни монтажни дейности се извършват в парка зад народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна; фитнес зоната на открито зад Районно управление – Трявна; в кв. Светушка и в местността „Черпи вир“ в кв. Димиев хан.