Община Трявна предоставя безплатна реклама на всички изрядни места за настаняване

декември 6, 2017
Автор: Илияна Георгиева

image

По инициатива на кмета Дончо Захариев Община Трявна стартира секцията „Места за настаняване“ в официалния си интернет портал – www.tryavna.bg

Директният линк към секцията е следния: http://www.tryavna.bg/za-tryavna/mesta-za-nastanyavane/

Г-н Дончо Захариев коментира значението на една такава функционалност по следния начин: „Нека да разгледаме гр. Трявна и околностите като два вида продукт – туристически и икономически. С предоставянето на тази безплатна реклама ние постигаме напредък и в двата аспекта. Създава се една значителна прозрачност, като изрядните обекти в града ни излизат на преден план. Чрез създаването на едно ново уеб-пространство, ние целим да подобрим качеството на предлагания продукт. Също така, предоставяме на всички гости на града възможността да ни сигнализират за всякакви злоупотреби от административен характер, свързани с техния престой на територията на Община Трявна. Съответно ние ще направим всичко възможно да реагираме подобаващо. Нашата цел в икономически аспект е да генерираме потребление. То ще е от полза, както за собствениците на места за настаняване, така и за общината ни като цяло.

Със заповед на кмета на Община Трявна Дончо Захариев от днес, 05.12.2017г., на всички изрядни места за настаняване се предоставя напълно безплатна реклама. Това е поредната стъпка напред в изграждането на стабилни и коректни взаимоотношения между общината и туристическия сектор в града ни. С разработването на тази секция, Община Трявна подава ръка на всички собственици на места за настаняване, като едновременно с  това разчита и на тяхната коректност.

Това е един нов подход на общината, чрез който се осъществява трайна връзка между администрацията и туристическия бизнес. Целта е постигане на двустранно сътрудничество и подобряване на постигнатите резултати и за двете страни. Община Трявна се стреми към постигане на пълна прозрачност по отношение на декларирания туристически данък и стимулиране на задължените лица да декларират всяка една реализирана нощувка. Всичко това се прави в ползва на бизнеса, тъй като събраните суми от туристически данък се разходват именно за подобряване на инфраструктурата и облика на гр. Трявна.

Обектите в секцията са разделени в три категории според вида на категоризиране – Стаи за гости; Къщи за гости; Семейни хотели/Хотели

Рекламата е разработена като комуникационна визитка, която осъществява препратка към официалните сайтове на всеки един обект (или на друг туристически портал за реклама).

В менюто „Важна информация/Информационен бюлетин“ може да разберете за начина и идеите, които стоят зад разработването на секцията. Посочена е и методологията, според която са включени/подредени обектите. Всички собственици на места за настаняване е желателно да следят това меню периодично, тъй като на няколко месеца ще бъде публикувана актуална информация за обектите им. Там, също така, ще откриете и по какъв начин може да се свържете с общинска администрация, в случай на нарушения.

В края на отчетния период (началото на февруари месец 2018г.) отново ще се проведе награждаване на трите най-посещавани обекта през текущата 2017 година.

За всякакви въпроси и коментари по разработването и обслужването на секцията „Места за настаняване“, може да се свържете с отдел „Местни данъци и такси“ към Община Трявна на посочените по-долу телефони и имейл.

(тел.: 06776/22-35 – Отдел „МДТ“, Счетоводство и каса; моб.тел.: 0879 493 834 – ст. спец. Евелин Коев; e-mail: mdttriavna@abv.bg)