ОБЩИНА ТРЯВНА ПРИПОМНЯ: МОЖЕ ДА КАСТРИРАТЕ БЕЗПЛАТНО СВОЕТО КУЧЕ В ПРИЮТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“ В С. ГЛУШКА

октомври 17, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна съвместно с приюта за безстопанствени животни „Улични сърца“ в село Глушка припомнят на всички граждани, че може да кастрират напълно безплатно своя домашен любимец. Призивът идва във връзка със зачестилите случаи на бездомни животни и увеличената популация на уличните кучета на територията на населените места. Припомняме, че това е поредна кампания, която се организира от екипа на „Улични сърца“ и Община Трявна, главната цел на която е намаляване на броя на изоставените домашни любимци и количеството на новородените и нежелани кученца.

„Нашите усилия, които полагаме за намаляване на броя на уличните кучета на територията на населените места в Община Трявна съвместно с приюта за безстопанствени животни „Улични сърца“ не са спирали и продължаваме активно да работим, въпреки натовареността на екипа от „Street Hearts“ в грижите за прибраните животни при тях. Забелязваме, че повечето от уличните кучета са с каишки, затова молим за по-голяма отговорност от страна на техните стопани!“ апелира зам.-кметът на Община Трявна г-н Марин Маринов и допълва, че в момента се водят разговори за съвместна работа и с Международната фондация за защита на животните „Четири лапи“.

Заявка за кастрация на домашно куче може да направите на официалния имейл адрес на Община Трявна – tryavna@tryavna.bg или на тел. 0894414282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ към Община Трявна или да се свържете директно с приюта. Повече информация относно самата организация и начините за безплатна кастрация може да откриете тук: https://www.facebook.com/StreetHeartsBG.

Не на последно място припомняме и част от отвореното писмо, което в края на месец август бе публикувано в социалните мрежи от екипът на „Улични сърца“.

„Притежавате ли куче в България? Притеснява ли Ви проблема с бездомните кучета в държавата? Ако е така, може да помогнете за разрешаването му като изберете да кастрирате кучето си! Въпреки програмата ни за безплатни кастрации и въпреки факта, че сме кастрирали 2250 кучета през последните седем години, малки и големи кучета продължават да бъдат непрестанно изхвърляни в общините Дряново и Трявна.

Ситуацията е много сериозна и умоляваме всички собственици да кастрират кучетата си! Ако вече не сте в състояние да се грижите за любимеца си, молим да поемете необходимата отговорност докато се освободи място в приюта. Кучетата не са в безопасност на улицата! Там могат да бъдат бити, отровени или застреляни. Молим ви да помогнете на държавата като спрете да ги изхвърляте!“

Екипът на Street Hearts BG

Снимки: Street Hearts BG