ОБЩИНА ТРЯВНА ПРИЗОВАВА ГРАЖДАНИТЕ ДА СПАЗВАТ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19

септември 30, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Във връзка с нарастващия брой на заболели от коронавирус у нас и усложняващата се обстановка в страната, Община Трявна призовава гражданите да продължават спазването на всички противоепидемични мерки, които действат в момента със заповед на Министъра на здравеопазването – д-р Стойчо Кацаров. Припомняме, че извънредната епидемична обстановка в страната беше удължена до 30 ноември.

Тук може да видите и пълната заповед: Заповед РД-01-743/ 31.08.2021 г.

„За мен на първо място е важно опазването на човешкото здраве и с цел превенция апелирам всички съграждани да продължават да бъдат все така отговорни към себе си, близките си хора и околните. Нека не спираме да спазваме физическа дистанция от 1.5 м. в затворени помещения; да носим предпазни маски за лице; да си мием често ръцете и да използваме дезинфекциращи средства. Избягвайте струпването на големи групи от хора и бъдете добрият пример за нашите деца в тези трудни за всички времена!“ отправя своето обръщение към всички граждани кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева.

По последни данни на Националният статистически институт, област Габрово е първа по заболеваемост от Covid-19 в България и заедно с други 21 области попада в т нар. „червена зона“. За изминалото денонощие на територията на Община Трявна са регистрирани нови 5 случая с положителни тестове за Covid-19. 27 лица остават под карантина – 20 от тях са били контактни със заразени от коронавирус и 7 са пристигнали от рискова зона и подлежат на задължителна 14-дневна изолация, показват графичните данни на Регионалната здравна инспекция в Габрово.