ОБЩИНА ТРЯВНА ПРОДЪЛЖАВА С ЕСЕННОТО ПОЧИСТВАНЕ И ОСВЕЖАВАНЕ НА ГРАДА

септември 24, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

В рамките на една седмица Община Трявна проведе две инициативи за почистване и есенно освежаване в региона. И днес, в кампанията, инициирана от местната власт за поддържане на чистия и красив вид на нашия град, се включиха зам. кметът на Община Трявна – г-н Марин Маринов, представители на всички дирекции и общински администрации.

С увереност и настроение, силната работна група продължи почистването на дерето на р. Тревненска в кв. Светушка. С наличието на специализирана техника бяха отстранени и извозени излишните от участъка дървесна и храстова растителност, които сериозно биха затруднили оттичането на водите при нови обилни валежи. Мерките са част от превантивната програма на Община Трявна за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации. Планира се почистването на дерето да приключи следващата седмица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дамите от общинската администрация в Трявна продължиха и днес с боядисването на металните парапети между ул.“Белчо Белчев“ и ул.“Осми март“ в града. С усмивка на лице и бояджийски четки и валяци в ръце, всички активно се включиха в есенното освежаване и доказаха, че могат да се справят и с тънкостите на този занаят.