ОБЩИНА ТРЯВНА, РЗИ И БАБХ СЪС СЪВМЕСТНА COVID-19 ПРОВЕРКА НА ПАЗАРА И БИТАКА В ТРЯВНА

октомври 18, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Съвместната проверка за спазване на Covid мерките бе инициирана от Община Трявна на последното заседание на Областния кризисен щаб в Габрово. Заедно със здравните инспектори от РЗИ-Габрово, представител на Областната дирекция по безопасност на храните-Габрово и служители на РУ-Трявна, днес, бе извършен контрол на открития кооперативен пазар до Етнографския комплекс в Трявна и открития пазар за битови стоки до НГПИ „Тревненска школа“.

От извършената инспекция, на място, се установи, че е спазена последната влязла в сила Заповед на директора на РЗИ-Габрово за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на област Габрово и е създадената необходимата от общината Covid организация за провеждане на откритите пазар и битак в града – осигурено е еднопосочно движение с присъствие на полицейски служители на „Вход“ и „Изход“ на търговските обекти, поставени са указателни табели, няма струпване на големи групи от хора и посетителите носят предпазни маски за лице.

Издадена бе една покана за връчване на акт от РЗИ-Габрово на търговски служител от кооперативния пазар за неносене на защитна маска за лице и беше напомнено още веднъж на всички граждани стриктно да спазват въведените мерки на територията на областта.

Качеството на храните, наличието на документи за производство, етикети на продаваните продукти за срок на годност също бе проверено. Инспектиращите от БАХБ предоставиха подробни указания за правилно извършване на търговската дейност на всички щандове, където бяха установени нередности в качеството на стоките.

Контролът на здравните институции в различни търговски обекти, открити пазари, обществен транспорт, ресторанти и заведения продължава по предварително изготвен график за населените места на територията на област Габрово. Припомняме, че последната Заповед на директора на РЗИ-Габрово влезе в сила от днес, 18.10.2021 год. и ще продължи до 31.10.2021 г.

Пълният текст на Заповедта може да прочетете тук: Заповед-мерки-18-31.10.2021г.