ОБЩИНА ТРЯВНА С ПОДАРЪЦИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ ПО СЛУЧАЙ 1 ЮНИ

юни 1, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес е един от най-обичаните, чакани и весели празнични дни, в който духът на всички нас е повече от приповдигнат! 1 юни – Международен ден на детето. Честит да е на всички малки и пораснали деца! По този повод няма как да не зарадваме най-малките ни и палави сладури – възпитаниците на трите детски градини на територията на Община Трявна, а именно Детска градина „Калина“-Трявна, Детска градина „Светлина“-Трявна и Детска градина „Осми март“-Плачковци. Малчуганите бяха посетени от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, зам.-кметът на Община Трявна г-н Марин Маринов и представители на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, които занесоха много подаръци на щастливите деца.

Местната власт бе посрещната от малчуганите в двора на ДГ „Калина“ в Трявна, които се забавляваха с детски спектакъл и двама аниматори. Учудването им от външното посещение бързо отмина, тъй като сладурите веднага разбраха защо г-жа Кръстева е тук при тях – техният празник. Радостни и с грейнали лица, малчуганите в един глас благодариха на кмета на Община Трявна за големите подаръци, а в свой отговор г-жа Силвия Кръстева им пожела да бъдат здрави, все така игриви, любознателни и да не спират да ни радват. Благодарности и поздравление за празника отправи и директора на детското заведение г-жа Ирина Чукова.

С усмивки и много добро настроение ръководството на Община Трявна бе посрещнато и от децата в ДГ „Светлина“ в Трявна. И тук всички знаеха защо г-жа Кръстева и г-н Маринов са на посещение при тях и защо им носят подаръци. Като благодарност сладурите ги поздравиха с весела детска песничка, широки усмивки и прегръдки. Благодарности също изказа директора на детското заведение г-жа Весислава Александрова, а кметът на Община Трявна им пожела да бъдат здрави и да имат един чудесен празник.

 

Отбор „Калинка“ и отбор „Малинка“, готови за весело състезание. Така пък децата от Детска градина „Осми март“ в Плачковци посрещнаха месната управа. При новината, че днес ще има подаръци за всички тях малчуганите станаха още по-радостни и още по-нетърпеливи. Кметът на Община Трявна ги поздрави по случай 1 юни, пожела им да бъдат игриви и послушни и подчерта, че детските усмивки са най-голямата радост за всички нас. Благодарности за жеста и поздравленията отправи директора на детското заведение г-жа Петя Димова.

Всички деца ще бъдат почерпени с парче торта, а през целия ден продължава и подготвената от Община Трявна и МКБППМН празнична програма за по-големите малчугани. От 09:00 ч. до 13:00 ч. се излъчва филм анимация „Планетариум „Млечен път“ – „Тайният живот на дърветата“ в Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна за деца от 6 до 11 години, а в 16:00 ч. пред сградата на културното средище започва и забавното рисуване върху коприна с Школата по приложни изкуства, гр. Габрово, водена от Ива Пенчева.

Припомняме, че тази година събитията, посветени на Международния ден на детето продължават до средата на юни месец, като следващите прояви ще бъдат тази събота, на 4 юни. Фестивал „Лятно театро“, който е част от Национални Славейкови празници, ще радва малки и големи през целия ден на площада пред НЧ „Пенчо Славейков“, парка зад читалището, а вечерта и на площад „Капитан Дядо Никола“ в града. На 13 юни Драматичен театър-Търговище ще представи „Даскалото е COOL“ от Джордже Кокош в НЧ „Пенчо Славейков 1871“, след което започва и мотивационна среща за спорта, волята и живота със световните и европейски параолимпийски шампиони Християн Стоянов и Антоан Божилов. Очакваме Ви!

ПРОГРАМА „ЛЯТНО ТЕАТРО“ – НАЦИОНАЛНИ СЛАВЕЙКОВИ ПРАЗНИЦИ