ОБЩИНА ТРЯВНА СЕ КЛАСИРА ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ НА ТУРНИРА ПО МИНИФУТБОЛ „H8S FAN CUP“

март 26, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Мъжкият отбор на Община Трявна е сред претендентите за спечелването на голямата награда на Националния проект по минифутбол „H8S Fan Cup“, който се провежда под егидата на бранда на един от най-добрите български футболисти на всички времена Христо Стоичков. Момчетата се класираха за финала на надпреварата в Кранево през месец май и завоюването на шампионския приз от 5000 лв., след оспорван полуфинал с отбора на „Жълта подводница“. Седмият последен квалификационен кръг от турнира за любители на минифутбола се изигра на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна днес и определи трите първи, които ще участват в заключителните срещи от 20 до 22 май в морския град заедно с останалите отбори, спечелили предишните шест квалификационни кръга.

Последни сили за големия финал в Кранево премериха общо 8 любителски отбора от цялата страна – „Жълта подводница“; „Ангел Кънчев“; „Община Трявна“; „Юнак Кормянско“ на мястото на „Амиго-Северозапад“; „Монте Карло“; „Вихър Остров“; „Пуф Паф“ и „Спартанците“. Трявна и Плачковци се отличиха с три отбора („Ангел Кънчев“, „Монте Карло“ и „Община Трявна“), а големият победител на турнира стана отбора на „Жълта подводница“ от село Сенник, Община Севлиево. Срещите от „H8S Fan Cup“ бяха открити от кмета на Община Трявна, който приветства всички участници.

„Здравейте и добре дошли в Трявна! Надявам се това да не е първото Ви и последно идване в нашия град! Искам да изкажа своите благодарности на организаторите, че направиха всичко възможно да се състои турнира по минифутбол днес и Ви пожелавам да сте здрави! Успех и нека най-добрият победи!“ сподели г-жа Силвия Кръстева и даде старт на първите два двубоя на терен 1 и терен 2 на стадион „Ангел Кънчев“.

Отборите изиграха срещите при формат на турнира 5+1 и полувремена от по 15 минути. Не липсваха футболни емоции, красиви голови изпълнения и подкрепа от тревненци и гости на „H8S Fan Cup“. Тимът на „Община Трявна“ завоюва престижното бронзово отличие след изпълнение на дузпи и победа над отбора на „Пуф Паф“ в полуфиналите. Шампионът „Жълта подводница“ победи „Вихър остров“ с крайното 2:1 и така определи най-добрите играчи на заключителния квалификационен турнир по минифутбол в Трявна.

Кметът на Община Трявна бе награден със специален плакет за приноса към развитието на масовия футбол в България от главния координатор на Националния проект по минифутбол „H8S Fan Cup“ Димитър Николов. „Искам да подаря и една бутилка червено вино мавруд, която е от 108-те лимитирана версия на Христо Стоичков и една емблематична книга „Христо Стоичков – историята“ и да благодаря на Община Трявна в лицето на г-жа Силвия Кръстева за любезното гостоприемство и предоставянето на този чудесен стадион!“ допълни още Николов. Специална награда и бутилка червено вино получи и футболния треньор Пламен Тодоров.

Индивидуалните награди на турнира бяха връчени от г-жа Силвия Кръстева. Златна статуетка за най-добър вратар получи Николай Недялков от „Жълта подводница“, за най-атрактивен състезател бе определен Николай Енев от „Община Трявна“, специалната награда за модерния ляв отиде при Иван Иванов от „Вихър остров“, а звезда на турнира стана Стилян Михайлов от „Жълта подводница“, който бе награден със златна топка с лично послание и автограф от Стоичков. Кметът на Община Трявна връчи медалите и купите на трите най-добри отбора от седмия заключителен турнир „H8S Fan Cup“ и им пожела още веднъж да бъдат здрави и успех на големия финал през месец май.