Община Трявна се включи в благотворителните инициативи в подкрепа на Николета Кънева

април 11, 2018
Автор: Веселин Михов

По инициатива на Община Трявна в периода 6-8 април на Старинния площад се проведе благотворителен базар в подкрепа на Николета Кънева – дългогодишен служител на общинска администрация. Хиляда лева са средствата събрани по време на Велекдинския базар, в организацията на който се включиха служители на администрацията, които продаваха ръчно приготвени сладки и козунаци, предоставени от фирма „Стил-МС“ – Трявна. Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на Николета и ще бъдат използвани за лечението й в чужбина.

В подкрепа на благородната инициатива се включиха много тревненци и гости на града, които закупиха от предлаганите изделия в знак на съпричастност с каузата.

През изминалите две седмици тревнинци се обединиха от каузата да подкрепят младата майка Николета Кънева в борбата й със страшната диагноза „злокачествено новообразувание“. На 3 април в подкрепа на Ники НЧ „Пенчо Славейков 1871“ проведе благотворителен концерт, от който се събраха 3280 лв.

Колегите на Николета от общинска администрация организираха дарителска кампания чрез дарителски кутии, поставени в голяма част от тревненските търговски обекти и институции, където и към момента продължава набирането на средства за нейното лечение. Множество съграждани на младата майка, както и хора с добри сърца от други градове в страната започнаха да набират средства за нейното лечение, продавайки ръчно изработени бижута, картини и др.

Благотворителен базар в подкрепа на Ники организираха по време на Великденските празници и група тревненци в лицето на Калина Казакова, Петя Каридова, Виолета Гърбачева, Михаела Радева и Деница Цанева. Сумата, която те успяха да съберат е 3762 лв.

Тревненски фирми, граждани, местни организации и институции, гости на Трявна протегнаха ръка на Николета в трудната и борба с болестта.

Дарителските кампании в подкрепа на Ники продължават както и нейната борба. Всеки, който желае да я подкрепи може да го направи чрез дарителската сметка в банка ДСК или дарителските кутии в търговските обекти и институции в Трявна.

Състраданието и добротата нямат цена и отплата! Благодарим на всички Вас, мили хора за човечността и добрината!!!

Дарителска сметка за набиране на средства:
Банка ДСК
IBAN: BG14STSA93000025165130
BIC: STSABGSF
Николета Мариянова Кънева