ОБЩИНА ТРЯВНА СЕ ВКЛЮЧВА В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ НА БЧК В ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ

февруари 10, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПОМОЩИ ЩЕ СЕ СЪБИРАТ В ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ В ТРЯВНА ОТ 13 ФЕВРУАРИ 2023 ГОД. 

Община Трявна и екипа на Социалните услуги в общността се включват в Националната кампания на Българския червен кръст в помощ на хилядите пострадали, вследствие на опустошителните земетресения в Турция и Сирия в началото на тази седмица.

Всеки, който желае да подкрепи каузата с материални дарения, може да го направи от 13 февруари 2023 год. /понеделник/ в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания, намиращ се на ул. „Индустриална“ №1 в Трявна. Помощи ще се събират всеки делничен ден от 09:00 ч. до 16:00 ч.

Повече информация за кампанията в Трявна може да получите на тел.: 0878627143 – г-жа Тотка Димитрова /директор „Социални услуги в общността“ към Община Трявна/.

От БЧК припомнят, че се събират само НОВИ неща, като най-неотложните в момента са:

  • нови топли детски, дамски, и мъжки дрехи;
  • нови топли детски, дамски и мъжки обувки;
  • ново спално бельо;
  • нови топли завивки;
  • хигиенни материали.

„Отправяме молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги призоваваме да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии.“ допълват още от Българския червен кръст.

Събраните дарения ще бъдат регулярно извозвани до областния център на БЧК в Габрово, след което ще бъдат транспортирани директно до пострадалите райони. Помощите следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Припомняме, че във връзка с опустошителните земетресения в Турция и Сирия, е разкрита и дарителска банкова сметка в лева:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

Може да подкрепите националната кампания на БЧК и с SMS, на стойност 1 лв., на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Снимка: Focus-news.net