ОБЩИНА ТРЯВНА ЩЕ ОКАЖЕ ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ

февруари 28, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна има готовност да окаже подкрепа на бежанците, потърсили убежище в България, вследствие на разразилия се военен конфликт между Русия и Украйна. Местната власт отправя апел към всички граждани, които имат желание да помогнат и да окажат съпричастност на мирното украинско население, станало свидетел на тежките военни действия между двете страни.

„От днес, 28 февруари, разкриваме две горещи телефонни линии, на които всеки желаещ може да се обади и да окаже съдействие – при Дежурния по Общински съвет за сигурност към Община Трявна, на тел. 067762494 или на „Информация“ към Община Трявна, на тел. 067762496 от 08:00 ч. до 17:00 ч.!“ заяви кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

В момента украинските граждани със статут на бежанци имат нужда от места за настаняване и нови дрехи. „Могат да помагат граждани, собственици на къщи, апартаменти, жилища и пр., които не се обитават в момента, без собственици на хотели и къщи за гости по линията на туризма. За този факт, днес, ни информираха органите на реда като условие, при което желаещите могат да помагат на бежанците!“ подчерта главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев. Задължително при подаване на информация, собственикът трябва да посочи адрес на мястото за настаняване, неговият капацитет, своите имена и телефон за обратна връзка.

Община Трявна се присъединява и към инициативата на Българския червен кръст в подкрепа на пострадалото цивилно население на Украйна, което има нужда от нови дрехи с етикет на производителя, обувки, спално бельо, хигиенни материали. Хранителни продукти, към момента, не са необходими!

Даренията могат да бъдат доставени в сградата на общинска администрация от 08:00 ч. до 17:00 ч. или на място в областната структура на БЧК в Габрово, на ул. „Константин Иречек“ №3, тел. за връзка: 066803116.