ОБЩИНА ТРЯВНА ЩЕ УЧАСТВА СЪВМЕСТНО С ОБЩИНА ДРЯНОВО В МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „ВАКАНЦИЯ И СПА“

февруари 21, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна ще вземе съвместно участие с Община Дряново в 38-то издание на най-голямото туристическо събитие в България – Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“ 2022 год. Мащабното мероприятие ще се проведе на 24 и 25 февруари в София под егидата на Министерството на туризма с подкрепата на Столична община и браншовите организации.

Двете общини ще представят своя туристически потенциал с общ щанд, общи туристически винили и общ видеоматериал за природните, културни и туристически забележителности, характерни и отличаващи регионите. По време на двудневното изложение общинските специалисти ще запознаят присъстващите с най-известните туристически обекти, ще представят туристически атракции, места за настаняване, както и предвидените събития в културния и спортния календар за 2022 год. на Трявна и Дряново. На 25 февруари ще бъде проведена томбола, на която ще бъдат раздадени ваучери с отстъпки за нощувки, посещения и консумация в туристически обекти в двата града.

Гостите ще бъдат посрещани и запознати отблизо с тънкостите на един от най-автентичните и характерни занаяти за възрожденския ни край – дърворезбата. Демонстрациите ще бъдат представени от Антон Николов – дърводелец към Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна. Кметът на Община Трявна ще присъства на Международното изложение във втория ден от неговото провеждане, когато са и заключителните събития, предвидени в програмата на организаторите.

Като водещо събитие в областта на туризма „Ваканция и Спа Експо“ традиционно приветства повече от 350 фирми изложители и над 20 000 специалисти от туристическата индустрия – участници, посетители и гости. Тази година събитието ще събере на едно място повече от 110 участници от България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак и Монголия, които ще представят своя потенциал и атрактивни предложения – а именно дестинации, продукти и услуги на национални туристически организации и бордове по туризъм, браншови организации, туроператори, туристически агенции, хотели и курорти, общини, регионални и местни съвети по туризъм, спа и уелнес центрове, хотелско, спа и фитнес оборудване, транспортни компании, професионални учебни заведения, специализирани агенции за еко и селски туризъм, голф, винен и кулинарен, детски и младежки туризъм, забавления, атракции, школи и студия, езиково обучение, арт и спортни клубове, софтуер, издателства, медии. Основна цел на организаторите е подкрепата за възстановяването на туристическата индустрия.

В рамките на Международното изложение ще се проведе открито заседание на Постоянната комисия на Националното сдружение на общините в Република България по местно самоуправление, икономическа политика и туризъм, на която участие ще вземат зам.-кметовете на Община Трявна и Община Дряново.