ОБЩИНА ТРЯВНА СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА „ТУРИЗЪМ И КУЛТУРА“ ЗА 2021 Г.

октомври 18, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна за първи път спечели наградата „Туризъм и култура“ за малка община, с население под 20 000 души, в деветото издание на националния конкурс „Кмет на годината 2021“. Престижното състезание се организира ежегодно от платформата Kmeta.bg и дава възможност на гражданите чрез онлайн гласуване да определят кои са общините с най-добри практики у нас.

Наградата бе връчена на кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева от директора на „Геотехмин“ – г-н Стоян Сталев. Градоначалникът ни с радост прие достойното и заслужено отличие на нашия град и подчерта, че подобна награда носи, както гласувано доверие, така и голяма отговорност.

„За мен е изключително удоволствие да получа тази награда, защото тя принадлежи на община Трявна и на всички тревненци. Хората са нашият двигател, за да се движим в правилната посока. Благодаря на Кмета.bg, че търсят добрите практики в местното управление и ги споделят. Благодаря на Общинска администрация, Общински съвет и на всички, които пазят духа на нашия град. Оттук ние можем да развиваме туризма. Добре дошли сте в нашия град, градът на баща и син Славейкови!” посочи г-жа Силвия Кръстева.

Тази година големите победители в категория „Туризъм и култура“ за средна община са Карлово и за голяма – Стара Загора. Наградени бяха общо 21 от всички 265 номинирани общини у нас в 7 категории – „Кмет на годината“; „Кмет на гражданите“; „Smart city“; „Спорт и младежки инициативи“; „Градска среда“; „Туризъм и култура“ и „Зелена община“. Престижната церемония се състоя в „София Тех парк“ без присъствието на публика и при спазване на всички противоепидемични мерки, действащи в момента в страната.

Цялото награждаване ще бъде излъчено на 25 ноември по БНТ 1.