ОБЩИНА ТРЯВНА ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА УЛИЦИ В ГРАД ПЛАЧКОВЦИ, ЧАСТ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТ III-609

юни 4, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна започва ремонт на участъци от републикански път III-609, намиращи се в  границите на град Плачковци. Ремонтът се изразява в преасфалтиране на силно компрометирана асфалтова настилка, обхващаща улиците „Балкан“ и част от „Стара планина“ в град Плачковци. Местата са определени на база обстоен оглед и съобразени с молби от жителите на града.

Средствата за ремонта са 60 155 лв. с ДДС и са осигурени чрез сключване на Споразумителен протокол за съвместно финансиране на поддържането на Републиканските пътища в чертите на градовете Трявна и Плачковци, между Община Трявна в лицето на кмета – г-жа Силвия Кръстева и Агенция „Пътна инфраструктура“ – Областно пътно управление Габрово, в лицето на директора – инж. Деян Георгиев.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е фирма „Инфрастроежи“ ООД, гр. Севлиево, определена след провеждане на процедура за избор на изпълнител от Община Трявна, съгласно Закона за обществени поръчки.

Срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

 

Вече текат и строително-ремонтни дейности, състоящи се в преасфалтиране на другия третокласен път, който минава през град Трявна – III-552 Вонеща вода–Трявна (в участъка от границата с Община Велико Търново до ж.п. прелеза в кв. „Божковци“), който се осъществява от Агенция „Пътна инфраструктура“. Очаква се дейностите да приключат в края на следващата година.