ОБЩИНА ТРЯВНА ЗАРАДВА И МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДГ „СВЕТЛИНА“ ПО ПОВОД ДВЕТЕ ЕКОКАМПАНИИ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ

ноември 1, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес Община Трявна зарадва малките сладури от Детска градина „Светлина“ с образователни книжки по повод двете екокампании за разделно събиране на отпадъци, които се проведоха в трите детски заведения на територията на общината. Припомняме, че в продължение на две седмици, местната власт инициира, именно към най-малките, кампаниите за разделно събиране с цел да възпита и изгради у тях една стабилна екологична отговорност към опазване на околната среда и да насърчи любовта към четенето и познанието с предоставяне на образователни книжки.

Така, след като в края на миналата седмица, екологът на Община Трявна – г-жа Катрин Дабкова посети Детска градина „Осми март“ в Плачковци и Детска градина „Калина“ в Трявна, днес младият специалист провери колко активни са били и децата от ДГ „Светлина“. Оказа се, че с помощта на своите родители, тук,  малчуганите са донесли най-много хартиени и пластмасови отпадъци от всички детски заведения – за две седмици са събрани килограми отпадъчни пластмасови бутилки и шишета, както и килограми отпадъчни картони и хартия.

Участие в двете екокампании „Предай непотребна пластмаса, вземи нова книга“ и „Използвана хартия за нова книга“ взеха и четирите детски групи – „Мики Маус“; „Мечо Пух“, „Бонбон“ и „Слънце“, като сладурите от последната група най-много се откроиха в предаването на непотребни пластмасови и хартиени отпадъци. Затова и днес, г-жа Дабкова именно при тях раздаде подаръците на Община Трявна – детски образователни енциклопедии, скицници за рисуване и цветна хартия за апликации, които ще бъдат разпределени между всички деца на ДГ „Светлина“.

Събраните отпадъци предстои да бъдат извозени за рециклиране от „Еко Партнърс“ в най-кратки срокове. Обшина Трявна благодари още веднъж за активността на малчуганите и усилията на педагозите в изграждането на добри навици сред подрастващите в опазването на околната среда и природата.