ОБЩИНИТЕ ОТ ОБЛАСТ ГАБРОВО СЪС СЪВМЕСТНО УЧАСТИЕ НА ТУРИСТИЧЕСКАТА БОРСА В РУМЪНИЯ

ноември 22, 2017
Автор: Веселин Михов

image

 

Общините Габрово, Трявна, Севлиево и Дряново представиха възможностите за туризъм в региона на най-голямото международно туристическо изложение в Румъния – ТТR Букурещ. Форумът се проведе от 16 до 19 ноември в международния изложбен център „Ромекспо”.

Съвместното участие на Габровския регион е в резултат на сключеното между четирите общини Споразумение за партньорство за развитие и промотиране на региона като туристическа дестинация.

    

За осъществяване на съвместните дейности на общините по отношение на туризма са разработени общо туристическо лого на региона, туристически щанд за изложения и рекламни листовки с туристическите обекти от област Габрово на български, английски и румънски език.

 

Туристическото изложение в Букурещ беше първото, в което Габрово, Трявна, Севлиево и Дряново участват заедно. Основен акцент в представянето бяха възможностите за културно-опознавателен, селски и екотуризъм, както и реклама на местата за настаняване.

 

 

По време на изложението бяха осъществени контакти с над 20 румънски туроператорски и турагентски фирми. Много от тях проявиха интерес в близко бъдеще да участват в информационен тур, за да се запознаят отблизо с възможностите за организиране на пътувания на туристически групи в региона. Интерес проявиха и множество индивидуални посетители.

ТТR Букурещ е най-значимият туристически форум в Румъния. Предназначен е както за професионалисти, така и за масова публика. Форумът има две издания – през есента и през пролетта.

Следващото съвместно участие на региона ще бъде на международното туристическото изложение „Ваканция и СПА Експо“ в София през 2018. Междувременно започва подготовката по организацията на Информационен тур на румънски туроператори в област Габрово през пролетта на 2018 г. Целта на това събитие ще бъде представяне на забележителностите в региона, местата за настаняване, заведенията за обществено хранене, както и атракции и занимания за свободното време пред румънските туроператори, които в последствие да промотират Габровския регион като туристическа дестинация на румънския пазар.