Обявява за литературен конкурс за стихотворение.

април 25, 2018
Автор: Илияна Георгиева

КУЛТУРЕН КЛУБ ТРЯВНА-СОФИЯ обявява литературен конкурс за стихотворение. Участници в конкурса могат да бъдат всички ученици, които са родени или живеят в община Трявна с всички прилежащи й селища.

Наградите ще бъдат общо шест, разпределени в две категории – за ученици в прогимназиална (5. – 7. клас) и за ученици в гимназиална степен (8. – 12. клас).

Членовете на УС на ККТ са формирали дарителски фонд с лични средства за наградите, както и дипломи за наградените автори и творби. Конкурсът ще се журира от трима изявени писатели, свързани с Трявна.

Наградният фонд е разпределен, както следва: две първи награди по 200 лв., две втори награди по 100 лв. и две трети награди по 50 лв.

За разлика от конкурса „Славейкова награда“ ученическият конкурс на Културен клуб Трявна-София не е анонимен. Текстовете да се изпращат на имейла на Клуба: club.tryavna@abv.bg, до 24 май 2018 г., с тема на писмото „За литературния конкурс“. Нужно е да бъдат посочени освен имената на участника, също в кой клас на кое училище е, както и телефон за връзка.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени по време на Славейковите празници на 9 юни 2018 г. в читалище „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна.