ОФИЦИАЛНО: ОБЩИНА ТРЯВНА ПОЛУЧИ СРЕДСТВА ЗА РЕМОНТ НА ОБЩИНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА

октомври 28, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна официално получи финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след като кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева подписа споразумение със служебния министър Иван Шишков. Сумата е в размер на 2 689 796 лв. с ДДС и е половината от стойността на проекта, който местната власт подаде към МРРБ през май тази година. Припомняме, че условието общините да получат 50% от необходимото финансиране за всеки обект бе договорено на среща между ръководствата на МРРБ и НСОРБ, поради недостиг на време за приключване на някои проекти до края на 2022 год. и провеждането на процедури по Закона за обществените поръчки от страна на местните администрации.

Предоставените средства са предвидени за извършване на ремонт на част от общинската пътна мрежа в района на село Черновръх до границата й с тази на Община Дряново. Проектът значително ще подобри инфраструктурата, преминаваща през малките населени места, тъй като от години състоянието на пътната настилка там е компрометирано с множество мрежовидни пукнатини, напречни и надлъжни неравности в различни участъци от дължината й.

Предвидено е още цялостно почистване на съществуващите канавки и оформяването на нови такива, където е необходимо, за да се осигури оптимално отводняване на пътната настилка. В участъците, в които няма достатъчен габарит за направата на канавка, се планира направата на бетонови и асфалтови регули с бордюр. Селскостопанските пътища, които пресичат съществуващите или новоизградените канавки ще се отводняват с тръбни водостоци.