ОФК „ТРЯВНА“ С ПЪРВА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА

септември 20, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

ОФК „Трявна“ победи като гост с 5:2 „Спортист“ (Петко Славейков) в първата среща от сезон 2021/2022 в „А-Окръжна футболна група“ област Габрово. Резултатът откри външният полузащитник на отбора Георги Павлов при центриране от създала се игрова ситуация. Последва дузпа за домакините, които успяха да изравнят и първото полувреме завърши при резултат 1:1.

През втората половина на мача гостите бяха по-активни и доминираха на терена. Вторият гол за ОФК „Трявна“ отбеляза нападателят Васил Андреев. С трети гол се разписа и халфът Александър Дамянов, който бе реализиран след отсъдена нова дузпа. Четвъртият бе отбелязан отново от Андреев, а крайният резултат оформи повторното точно попадение на лявото крило на Трявна – Георги Павлов. Въпреки че „Спортист“ (Петко Славейков) успя да се разпише с втори гол през второто полувреме, мачът приключи с категорична победа за тревненци.

Подготовката на ОФК „Трявна“ започна в началото на септември. В момента се набляга основно на физически тренировки и по-добра техника на игра, коментира старши-треньорът на отбора Пламен Тодоров. Предвид модерно изградената база на Спортен комплекс „Ангел Кънчев“ с тренировъчно и официално футболно игрище, амбицията на ръководството е Трявна отново да се върне в Северозападна Трета Лига. В момента Община Трявна работи и в насока за възобновяване на детско-юношеската школа в града.