ОФК „Трявна” загуби като домакин на ФК „Ботев“. Председателят на клуба с жалба към Зоналния съвет на БФС

септември 5, 2018
Автор: Илияна Георгиева

На 2 септември на стадиона в СК „Ангел Кънчев“ се проведе среща от 4-ти кръг на Северозападна трета лига между отборите на ОФК „Трявна” и ФК „Ботев“-Луковит. След драматичен двубой на терена ОФК „Трявна” загуби домакинската среща с 0:1. Въпреки добрата игра тревненският отбор не успя да отбележи гол до последните минути на срещата. Десет минути преди последния съдийски сигнал нашите момчета изравниха резултата, но съдиите отмениха гола заради засада.

Отмяната на гола за домакините доведе словесни протести от страна на футболисти и публика и създаде напрежение между тревненци и съдийския състав. Грешката на съдиите, призната по-късно от главния съдия в разговор с ръководството на ОФК „Трявна“ при прегледа на записа от срещата, повлия на крайния резултат от мача, който най малкото би завършил при равен резултат.

Заради създалото се напрежение сред публиката на двубоя и разменените словесни нападки се очаква Зоналният съвет на БФС – Велико Търново да накаже ОФК „Трявна“. Поради тази причина председателят на управителния съвет на клуба Румен Колев изпрати жалба до председателя на зоналния съвет.

„Грубите грешки на съдиите, основно на страничния съдия от близката страна и съответно на главния съдия, провокираха напрежение в публиката и футболистите, което доведе до словесни протести по време на ситуацията и след края на мача. Тук искам да откроя действията на охраната на мача които не позволиха в близост до съдиите да бъде допуснат никой който да наруши тяхната неприкосновеност.

Абсолютно неадекватното отношение на делегата на срещата към ставащото на терена или около него и особено след края на срещата, като по сведение на охраната на няколко пъти са го помолили да не нагнетява допълнително напрежение с провокативни подвиквания, изказвания или действия. Мисля че ролята на делегата е точно обратното: с действията си да всява респект и уважение.

Много е порочно и несправедливо, когато с неимоверни усилия ние като ръководство се опитваме да обедини общественост, спонсори и местна власт за да спечелим подкрепата им за футбола в Трявна, и в крайна сметка се получава така, че лицата които трябва да съдействат в организирането на срещата, за да се получи един футболен празник, накрая опорочават целия ни труд като ръководство и местна власт, предизвиквайки негативни емоции у всички тези, които сме поканили и приобщили по един или друг труден начин към футбола в Трявна.“, изтъква в жалбата до зоналния съвет на БФС г-н Колев.