ОНЛАЙН КОЛЕДНО ЧЕТЕНЕ ЗА ДЕЦА

декември 14, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

През месец декември се провежда инициативата на Община Трявна „Онлайн коледно четене за деца“. Събитието е традиционно и се провежда всяка година, но в присъствена форма в НЧ „Пенчо Славейков – 1871“ – град Трявна. През тази година ситуацията изисква малко по-различен начин на провеждане на събитията. За да бъде спазена традицията обаче, коледното четене се провежда онлайн.

Всеки ден от 17:00 ч. възрастни четат любими коледни приказки за децата, които се излъчват на официалната страница на Община Трявна във Фейсбук. Онлайн коледното четене, организирано от Община Трявна, се радва на своите почитатели не само сред децата, но и сред възрастните.

В инициативата, освен представители на общинска администрация, се включват и специалисти от Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство, служители на библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков – 1871“, както и техни читатели.

В празничните дни общинското ръководство също ще зарадва децата с четене на коледни приказки.

На 24 декември (Бъдни вечер), зам.-кметът на Община Трявна Марин Маринов ще прочете „Приказка за елхичката и коледната звезда“ от Виктория Колева.

На първия ден на Рождество Христово, 25 декември, кметът на Община Трявна Силвия Кръстева ще представи „По-тихо, Дядо Коледа“ от Катя Иванова.

Председателят на Общински съвет – Трявна инж. Стефан Петров ще зарадва децата точно на своя имен ден – 27 декември, Стефановден. Той ще представи приказката „Дядо Мраз и внуците му“ от Елин Пелин.

Онлайн коледното четене ще продължи до новогодишните празници.