ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ В КОНКУРСА „КМЕТ НА ГОДИНАТА 2021“

октомври 12, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Финалът на тазгодишното издание на националния конкурс „Кмет на годината“ предстои. Последното гласуване е до 13 октомври (сряда) включително на платформата https://www.kmetnagodinata.bg/, а големите победители ще бъдат обявени на 15 октомври (петък). Припомняме, че Община Трявна се бори в категория „Туризъм и култура“ за малка община и е сред фаворитите за спечелването й.

Най-престижното отличие „Кмет на годината 2021“ за малка, средна и голяма община, тази година, ще връчи еврокомисаря Мария Габриел. Вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова ще обяви вота на гласувалите в категорията „Кмет на гражданите“. Отличени ще бъдат съответно кметовете на малки, средни и големи общини, които са събрали най-много гласове в обявените 7 категории: „Кмет на годината“; „Smart City“; „Градска среда“; „Кмет на гражданите“; „Спорт и младежки инициативи“; „Зелена община“ и „Туризъм и култура“.

От националната медия Kmeta.bg, подчертават, че националния конкурс „Кмет на годината“ никога не е имал политическа ангажираност и тъй като тазгодишната церемония по връчването на наградите съвпада с началото на предизборната кампания у нас, телевизионната продукция ще бъде излъчена след изборите, на 25 ноември по БНТ 1.