ОТ ДНЕС ЗАТВАРЯТ ДИСКОТЕКИ И КЛУБОВЕ В ОБЛАСТТА

октомври 24, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Със заповед от 24.10.2020 г. на Областния управител на област Габрово се въвежда временна противоепидемична мярка на територията на областта. Заповедта е издадена след проведено днес извънредно заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в област Габрово.

Съгласно заповедта не се допускат посещения в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито на територията на област Габрово за периода от 24.10.2020 г. до 02.11.2020 г. включително.

Въвежда се допълнителна мярка и за училищата като продължава организирането на ежедневно събиране, обработване и систематизиране от училищата на информация за броя на отсъстващите ученици и педагогически специалисти, поради карантиниране като контактни лица със заболели с установен положителен тест за COVID-19, както и отсъстващи поради грипоподобни симптоми.

С пълния текст на Заповед №РД-02-01-145 на Невена Петкова, Областен управител на област Габрово, можете да се запознаете тук.