ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА: БЛИЗО 70 БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА СА ПРИБРАНИ В ПРИЮТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“

ноември 2, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

От началото на годината досега броят на безстопанствените кучета, които са прибрани от улиците на Трявна, Плачковци и малките населени места в приюта „Улични сърца“ в село Глушка е близо 70. Това сочат последните официални данни, предоставени на Община Трявна от екипа на „Street Hearts BG“. Всички животни са с извършени прегледи, кастрация, вътрешно обезпаразитяване и с поставени микрочип и ваксинация против бяс. Една част от тях вече са осиновени, а други все още продължават да търсят своя дом.

Най-голям е броят на прибраните улични кучета от Трявна, а най-малък на тези от Плачковци и селата Белица, Черновръх, Маневци и Станчов хан. След проведени акции на територията на Община Трявна, през изминалия месец в приюта „Улични сърца“ са закарани десет безстопанствени кучета, в това число две бременни женски.

Припомняме, че местната власт има сключен договор с екипа на „Street Hearts BG“ за залавяне и настаняване на безстопанствени четириноги любимци в кучешкия приют, а основният апел е гражданите да бъдат отговорни и да решават проблема с популацията на своите домашни животни като се възползват от безплатната кастрация, осигурена от приюта.

Заявка за кастрация на домашно куче може да направите на официалния имейл адрес на Община Трявна – tryavna@tryavna.bg, на тел. 0894414282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ към Община Трявна или да се свържете директно с приюта. Повече информация относно самата организация и начините за безплатна кастрация може да откриете тук: https://www.facebook.com/StreetHeartsBG.

Контролът на популацията на бездомните кучета на територията на Община Трявна продължава и с новия сключен договор за съвместна работа с Фондация „Четири лапи“, който предвижда разработването на хуманен, устойчив и ефективен план в полза на хората и животните.

Снимка: Street Hearts BG