ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 149-ТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

февруари 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

На 18 февруари Община Трявна ще отбележи 149 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Подготвена е програма в негова памет, която ще започне с посещение на кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева в Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци по повод патронния им празник.

Ето и всички предвидени събития за предстоящото отбелязване:

ПРОГРАМА

Отбелязване на 149-та годишнина от гибелта на Васил Левски

  • 17.02.2022 г.

До 17.00 часа – Приемане на рисунките на деца и ученици на тема „Моята представа за Левски“. Всички събрани творби ще бъдат отличени с предметни награди в областта на изобразителното изкуство на 22.02.2022 год. от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева в Ритуалната зала на Община Трявна.

Подреждане на рисунките в изложба, посветена на Трети март – Националния празник на България, в музей „Старото школо“ в Трявна.

  • 18.02.2022 г.

09:30 ч. – ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци

Посещение на г-жа Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна по случай патронния празник на учебното заведение, връчване на поздравителен адрес на директора на ОУ „Васил Левски“ и присъствие по време на изнесени беседи за Васил Левски в класовете. 

11.00 часа – Храм „Св. Георги“, гр. Трявна 

Панихида за Васил Левски – йеродякон Игнатий; отслужва се в църквата „Св. Георги“, където Апостола е пял при някои от идванията си в Трявна.

12.00 часа – Поп-Ангеловата къща, гр. Трявна

Поднасяне на цветя от г-жа Силвия Кръстева – кмет на община Трявна и инж. Стефан Петров – председател на Общински съвет – Трявна пред барелефа на Васил Левски.

Почетен караул пред барелефа на Васил Левски – Национално дружество „Традиция“-гр. Трявна.