ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА ДОБРОВОЛЕЦА

декември 5, 2018
Автор: Илияна Георгиева

Днес, 5 декември, отбелязваме Международния ден на доброволеца.

За първи път по инициатива на ООН през 1985 година световната организация приканва правителствени и неправителствени организации във всички страни да изкажат уважение и благодарност към доброволците и да дадат голяма гласност на дейността им.

Това е ден, в който обществото трябва да изразява специалната си благодарност към дейността на доброволеца, и се прекланя пред хората от всички възрасти, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване живота на уязвимите и нуждаещите се от подкрепа и помощ.

Радостно е, че  младите хора в община Трявна чувстват потребност да бъдат доброволци. В навечерието на 5 декември доброволците от Сдружение „Промяната е в теб“, което разгръща широка дейност, насочена към младите хора, гостуваха в ОУ „Васил Левски“-Плачковци и предложиха интересни игри и забавления за учениците. Един час мина неусетно в надпревара в състезания и закачки. Празникът завърши с поздравления към доброволците, които получиха заслужена награда за доброволческия си труд през изминалата година.

Събитието е част от Коледно-Новогодишния календар на Община Трявна и е организирано съвместно с МКБППМН и Сдружение „Промяната е в Теб“.