ОТКРИВАНЕ НА ТЪРЖЕСТВАТА ПО СЛУЧАЙ 50 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ПЛАЧКОВЦИ ЗА ГРАД

юли 27, 2019
Автор: Илияна Георгиева

Днес  кметът  на  община  Трявна  Дончо  Захариев  присъства  на  официалното  откриване  на празника  на  град Плачковци.  Сред официалните гости на тържеството бяха , Красимир Каракачанов вицепремиер и министър на отбраната, генерал- майор Груди Ангелов началник на ВА“ Г.С.Раковски“, Невена Петкова Областен управител на област Габрово, Мария Пенева заместник –областен управител на област Габрово, Дончо Захариев кмет на Община Трявна, Николина Николова заместник –кмет на община Трявна, Борис Николов Председател на военно- инвалидните кооперации в България, Даниела Тронкова заместник председател на военно -инвалидните кооперация в България , Силвия Кръстева Председател на ОбС-Трявна и общински съветници, Кристина Сидорова народен представител, представители на държавни институции и родолюбци.

Церемонията започна с шествие и полагане на венци пред новопостроения Мемориален комплекс „Стена на храбростта“,  издигнат в чест на загиналите  във войните жители на Плачковския край.

Тържеството бе открито от Борислав Борисов кмет на кметство Плачковци на пл. „Илинден “ , пред множеството събрали се жители и гости на града.Думата бе дадена на Красимир Каракачанов вицепремиер и министър на отбраната , който поздрави плачковчани, като им пожела да бъдат все така будни и да предават историята на града си на следващите поколения.

Кметът на община Трявна Дончо Захариев с кратко слово поздрави плачковчани с юбилея на града, като пожела на всички здраве, дълголетие и все така Трявна и Плачковци да бъдат обединени, след което връчи на кметът на град Плачковци подарък картина на Апостола на свободата Васил Левски, като му пожела да следва заветите на Дякона.

Тържеството продължи с изпълнение на фолклорни формации от различни  клубове и групи „ Да разлюлеем Балкана“2019 , като фестивалът има за цел да  популяризира дейността на клубовете за народни хора в страната и съхрани фолклорното ни богатство.