ОТМЕНЯ СЕ ПАЗАРНИЯТ ДЕН В ПОНЕДЕЛНИК

април 16, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Пазарен ден на 20.04.2020 г. в Трявна няма да се състои. Това реши Общинския оперативен щаб на свое заседание вчера, 15.04.2020 г.

След проведени обсъждания, Общинският оперативен щаб взе решение да не се провеждат традиционния пазарен ден, както и кооперативният пазар, само за 20.04.2020 г.- понеделник.

Като мотив за приемане на решението се посочва, че с оглед на предстоящите празнични дни и обстоятелството, че 20-ти април – понеделник, също е неработен ден, ще се създаде предпоставка за струпване на много хора на едно място. Поради тази причина, с оглед усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и увеличаване на заболелите, както и опасността от струпване на много хора на едно място, е необходимо да се преустанови функционирането на кооперативния пазар в град Трявна. Целта е да се опази здравето и живота на гражданите.

Решението на Общинския оперативен щаб беше взето единодушно.

На заседанието присъстваха председателят на щаба Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна, зам.-кметът на Община Трявна Марин Маринов, Михаил Минчев – гл. специалист ПБЗН на Община Трявна, гл. инсп. Николай Цанев – н-к РУ на МВР Трявна, гл. инсп. Станимир Петков – н-к РС на ПБЗН Трявна, Борислав Борисов – кмет на Кметство Плачковци, д-р Татяна Станчева – управител на МБАЛ “Д-р Т. Витанов” – гр. Трявна, д-р Светла Модева – управител на ФСМП гр. Трявна.