ОТСТРАНЕНИ СА ПРОБЛЕМИТЕ С УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ НА 12 АДРЕСА В ТРЯВНА

декември 14, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес служители на Община Трявна обходиха и провериха на място уличното осветление на 12 адреса в Трявна. Спешните мерки се налагат, след като разразилият се бурен вятър и лошите метеорологични условия нанесоха щети на много места в региона и оставиха без ток десетки домакинства.

Дейностите, свързани и с профилактика на уличното осветление, започнаха от ул. „Украйна“, където бяха подменени две осветителни тела.

 

 

По време на смяната там се установи, че едното от двете тела е изгоряло, след като уличната лампа е била стреляна умишлено от някого с въздушна пушка. Открити бяха три сачми от целенасочени изстрели, които са довели и до изгарянето на крушката. Община Трявна апелира гражданите да не злоупотребяват повече по този начин, тъй като се създават трудности, както на живеещите в квартала, така и на служителите, отговарящи за поддръжката на осветлението в града.

 

След ул. „Украйна“ бе проверено и цялото улично осветление на ул. „Белновръх“. Установена бе една несветеща улична лампа в края на улицата, но поради избуяла храстова растителност около електрическия стълб и невъзможност за изчистването й в момента предвид лошото време, проблемът там на този етап не бе отстранен. Дейностите по възстановяване на осветлението ще бъдат предприети, веднага, при първа възможност.

Отстранени са също проблемите с уличното осветление на ул. „Кавалджийска“, където бе подменено едно изгоряло осветително тяло.

Часовниковите механизми на централното улично осветление по улиците „Иван Вазов“, „Уста Иван“ и „Васил Априлов“ в кв. „Светушка“ вече са урегулирани и е възстановено цялостното осветление. Сменени с нови са две несветещи електрически крушки.

Една крушка е сменена на ул. „Христо Смирненски“, две на ул. „Бачо Киро“, където е извършена и подмяна на два изгорели осветителни глобуса. Обходени са улиците – „Христо Патрев“ №12, „Планинец“, „Баба Тонка“ и „Капитан Райчо“, на които е урегулирана цялостната улична мрежа и са отстранени проблемите с липсата на осветление. Възстановено е осветлението също в селата Армянковци и Димиевци. В четвъртък – 16.12.2021 год. ще бъде извършена профилактика и в кв. „Късовци“ в Плачковци.