ОУ „ПРОФ. ПЕНЧО Н. РАЙКОВ“ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК С МНОГО ЕМОЦИИ И БОГАТА ПРОГРАМА В ТРЯВНА

декември 6, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ днес отбеляза своя официален празник с богата подготвена програма, много веселие и споделени искрени емоции. Тържеството по случай 47 години от основаването на учебното заведение и 158 години от рождението на техния патрон – проф. Пенчо Н. Райков се състоя в Многофункционална зала „Дръзновение“ в Трявна и събра десетки възпитаници, учители и гости на мероприятието, сред които бивши и настоящи директори на детски и учебни заведения на територията на Община Трявна, представители на образователни и културни институции и др.

Празникът бе уважен и от зам.-кметът на Община Трявна г-н Марин Маринов, който поздрави директора и цялото училищно настоятелство и им пожела да бъдат здрави, ученолюбиви и проспериращи. От името на кмета на Община Трявна, г-н Маринов връчи на г-жа Виолета Иванова поздравителен адрес и красив букет в знак на уважение.

В своето приветствено слово директорът на учебното заведение подчерта приноса в областта на органичната химия на проф. Пенчо Н. Райков и каква чест е училището да носи именно неговото име.

„Мили деца бъдете все така ученолюбиви, трудолюбиви, следвайте Вашите мечти. Уважаеми колеги, учители и други, искам да Ви изкажа своето уважение към Вашия труд, защото без Вашето вдъхновение, без Вашата всеотдайност, няма да има история училището. Защото е лесно да се създаде училище, да се построи, това е благородно дело, но трябва да умеем да съхраним и духа на българските традиции, любовта към българщината и аз знам, че Вие го правите. Искам да пожелая на всички здраве, успехи, воля за постигане на по-големи резултати и честит празник!“ допълни още г-жа Виолета Иванова.

Поздравителни адреси и подаръци по случай празника на ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ бяха получени още от СУ „Петко Р. Славейков“ – Трявна; ДГ „Калина“ – Трявна; Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Габрово; SOS „Детски селища“ – Трявна.

В подготвеното празнично тържество се изявиха възпитаници на учебното заведение и деца от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, които зарадваха присъстващите с много песни, танци и театрални постановки.

Училищното настоятелство на ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ награди и всички изявили се техни възпитаници в обявените конкурси по повод патронния им празник и им пожела още много бъдещи успехи.

Община Трявна още веднъж ги поздравява и им пожелава също много бъдещи успехи и нови покорени върхове.