ПАОЛА БОСЕВА С ТРЕНИРОВКА И ЗА НАЧАЛНИЯ ЕТАП НА СУ „ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ“ В ТРЯВНА ПО ВРЕМЕ НА „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО“

септември 27, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Аеробните упражнения са сред най-предпочитаните физически активности и сред жените, и сред мъжете. През последните години този вид дейности доби все по-голяма популярност, тъй като аеробиката влияе положително върху цялото ни тяло: помага за намаляването на телесните мазнини, възвръща подходящото тегло за стабилизиране на кръвното налягане и намалява също така холестерола в кръвта. Тези и още плюсове от практикуването на аеробни дисциплини разказа и показа талантливата и млада инструкторка Паола Босева, която в продължение на два дни преподава на децата от учебните и детски заведения в Трявна различни по интензитет физически тренировки, които ги обединиха около идеята за повече спорт и здраве.

Инициативата е част от програмата на Община Трявна, с която тази година местната власт участва в Националния конкурс на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022“ и се бори за спечелване на голямата награда от 20 000 лв. Средствата ще бъдат отпуснати на общината-победител за спонсориране на общински проект в областта на спорта и здравословния начин на живот.

През втория ден от своето посещение, чаровната инструкторка имаше възможността да се срещне с учениците от II, III и IV клас на Средно училище „Петко Р. Славейков“ в града, които отново изпълниха физкултурния салон с много емоция, усмивки и добро настроение. Децата заедно с техните преподаватели активно се включиха в подготвената от Босева тренировка и дадоха всичко от себе си да поддържат през цялото време едно високо и добро темпо.

Младата жена, която е и действаща балерина в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново, сподели, че е впечатлена от енергията на децата и се радва, че учителите също допринасят за любовта на подрастващите към спорта още от ранна детска възраст. Задължителният стречинг, и тук, подсказа, че възстановяването след високоинтензивна тренировка е задължителен и е ред децата активно да почиват.

Учениците от началния етап на Славейковото училище по нищо не отстъпиха на по-големите и показаха пред инструкторката по аеробика завидни знания за това кои храни са по-здравословни, кое е важно преди и след тренировка и кой е шампиона по бокс в момента. Децата се надпреварваха едно през друго да отговарят, а най-бързите бяха отличени с осигурените от Нестле България награди – книжки със здравословни рецепти, моливи и рекламни тениски.

Доволни от срещата останаха и преподавателите на малчуганите, които си обещаха, че г-жа Босева отново ще ги посети за някой спортен празник или просто за провеждане на тренировка в часовете по физическо възпитание.