ПЪРВА ПОБЕДА И ЗА МАЛКИТЕ НИ ФУТБОЛИСТИ В ПЪРВЕНСТВОТО ПО ФУТБОЛ 7

октомври 7, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

През изминалите почивни дни детският футболен отбор на Трявна победи отбора на „Янтра“ Габрово в областния град. Малките ни таланти завоюваха категорична победа с 5:1 и дадоха един обещаващ старт на тазгодишното първенство по Футбол 7.

„Изключително съм радостен от победата на децата, тъй като тренировките, които не спираме да провеждаме всяка седмица, дават резултат.“ споделя треньорът на детския отбор по футбол на Трявна – Диан Денев и допълва, че основната цел в момента е да се развият уменията на подрастващите, да се научат на спортна дисциплина, точност и не на последно място да се научат да бъдат социално сплотени помежду си.

Думите му категорично подкрепя и Томи Димитров – член на Управителният съвет по футбол в Трявна и представител на родителите на децата.

„Развивайки спорта, тук, правим услуга преди всичко на нашите деца. Те харесват, обичат футбола, създават приятелства на терена и за нас това е най-важното. Продължаваме да ги подкрепяме, мотивираме и да се радваме на техните успехи. И не на последно място – искаме децата ни да останат тук в родния си град, тук да играят и тук да израснат предвид и условията за развитие на спорта, които предлага базата на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в Трявна.“ завършва Димитров.

Подготовката на детският отбор по футбол продължава и в момента. Следващата среща на малчуганите е този уикенд на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна, където ще приемат детския отбор на „Локомотив“ Горна Оряховица. Двубоят ще бъде проведен без присъствието на публика, поради въведените временни допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Габрово до 17 октомври.