ПЪСТРА ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА И ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ В ОБЩИНА ТРЯВНА

април 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Великден наближава, а с него и празничното настроение в Община Трявна! Днес в централната градска част на Трявна започна поставянето на традиционната великденска украса. И тази година, големите пъстри яйца – един от характерните символи на най-големия християнски празник Възкресение Христово, са разположени в зелените площи пред сградата на общинска администрация и чудесно допълват цветовете на красивите теменужки в обособените градинки там.

 

 

 

Непосредствено до тях празнично засия и голямата арка в началото на пешеходната зона, която се превърна в неизменна част от украсата на града за различни поводи и събития. Конструкцията цялостно е увита с тематично подбран плат, а по цялата й дължина са поставени боядисани яйца с различна големина, както и такива във великденски гнезда. Два весели великденски заека пък посрещат и изпращат преминаващите оттам граждани и гости на града, които побързаха да направят снимка за спомен. Красивата празнична украса е дело на служителите към Социалните услуги в общността с директор г-жа Тотка Димитрова.

Великденското украсяване в централната градска част на Трявна продължава с пълна сила. През следващите дни социалните служители ще украсят празнично една от трите магнолии на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в града. Предстои поставянето на голяма празнична кошница с боядисани яйца, великденски зайци и пиленца в парка пред Районен съд-Трявна, както и монтирането на цветен великденски венец. В обособения кът приканваме всички деца, техните родители, близки и приятели да направят своите забавни и оригинални снимки и да ни ги изпратят на официалния имейл на Община Трявна – tryavna@tryavna.bg или на yuliyana.tsaneva@tryavna.bg. Фотосите ще бъдат публикувани в празничните дни на официалния сайт на Община Трявна и на двете официални Facebook страници – „Обшина Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“.

Заедно с поставянето на великденската украса продължава и работата по пролетното почистване на територията на Община Трявна. Общинските служители вече са измели и измили главната улица от спортен комплекс „Ангел Кънчев“ до кв. „Божковци“, като през следващата седмица продължават с улиците в централната градска част на Трявна и жилищните квартали. Паралелно с това започна и поддръжката на зелените площи, като на този етап са окосени тези в храмовете „Св. Архангел Михаил“ и „Св. Георги“ в града, както и площите по главните улици „Ангел Кънчев“ и „Васил Левски“.