ПЪТИЩАТА В ОБЩИНА ТРЯВНА СА ОБРАБОТЕНИ И ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

ноември 29, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Първият сняг за тази година вече е факт, а снежната покривка на територията на Община Трявна на места достига до 5 см. Предвид продължаващите валежи в региона, още от рано сутринта снегопочистващи машини излязоха на терен и пътищата от общинската пътна мрежа продължават да се обработват. Към момента няма данни за образували се навявания, бедстващи хора и животни, както и закъсали автомобили.

„Още в 05:30 ч. имахме снегопочистваща техника по пътищата на територията на Община Трявна, като направихме веднага необходимата организация по поддържане на мрежата в региона. В непрестанна връзка сме с ОПУ – „Пътен кантон“ – Трявна, като пътищата от републиканската пътна мрежа също се почистват и поддържат.“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването в населените места на територията на Община Трявна. Приоритетно продължава почистването на подходи към здравни и лечебни заведения, детски градини и училища, автогари, ЖП гари, социални заведения и пр.

Предвид продължаващите снеговалежи, Община Трявна призовава гражданите да се движат с повишено внимание и да се съобразяват със снежната обстановка.