ПЪТИЩАТА В ОБЩИНА ТРЯВНА СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ, ОБСТАНОВКАТА ОСТАВА НОРМАЛНА

януари 27, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Въпреки валежите от сняг, които се изсипаха през последното денонощие в много части на страната, обстановката в Община Трявна, към момента, остава нормална. Още от рано сутринта снегопочистващата техника към ДЗЗД „Зимно поддържане“ – Трявна е на терен и общинските пътища са проходими при зимни условия. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Приоритетно се почиства Централната градска част на Трявна, включително и високите жилищни квартали, районите около здравни, образователни и културни институции, както и районите около ЖП и авто гари.“ допълва още Минчев. Работата по почистване на общинската пътна мрежа продължава и към кметските наместничества в Община Трявна. Дебелината на снежната покривка на места достига до 15 см.

Заради натрупалия сняг е прекъснато електрозахранването в селата Кръстец и Гръбчево, както и в районите на хижа Българка, хижа Ивайло и хижа Планинец.

„Сигналите за прекъсване в електроснабдяването постъпиха при нас около 01:00 ч. тази нощ. Веднага бяха предприети необходимите мерки и работата на аварийните екипи по отстраняване на възникналите проблеми продължава и към момента.“ подчерта главен специалист „ПБЗН“ към Община Трявна Михаил Минчев.

Община Трявна продължава да поддържа непрестанна връзка и с Областно пътно управление – Пътен кантон – Трявна, чийто екипи също извършват почистване на републиканската пътна мрежа в региона. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Призоваваме всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание, тръгвайки на път.