ПЪТИЩАТА В ОБЩИНА ТРЯВНА СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ, СНЕГОВАЛЕЖЪТ ПРОДЪЛЖАВА

януари 24, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Всички пътища на територията на Община Трявна са проходими при зимни условия и обстановката към момента остава нормална. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Обилният снеговалеж в региона продължава, но пътищата от общинската пътна мрежа са почистени, опесъчени и са проходими при зимни условия. Поддържаме непрестанна връзка с Областно пътно управление – „Пътен кантон“- Трявна и имаме уверението, че пътищата от републиканската пътна мрежа също са проходими при зимни условия и се опесъчават!“ подчерта Минчев.

В момента снежната покривка в Община Трявна е между 5 и 10 см. в различни участъци от нейната територията. Няма постъпили сигнали за затрупани и прекъснати пътни участъци, както и за затрупани автомобили, бедстващи хора и животни.

Електроснабдяването и водоснабдяването се извършва нормално, без прекъсвания и аварии в населените места в региона. Приоритетно от сняг са почистени и опесъчени главни участъци в Централните градски части на гр. Трявна и гр. Плачковци, по високите квартали, възлови точки и подходи към детски градини, училища, автобусни спирки, ЖП гара, болници и пр. ДЗЗД „Зимно поддържане“-Трявна извършва своевременно почистване и на пътищата към кметствата в общината.

„Всички сигнали се приемат от дежурния по Общински съвет по сигурност и се реагира своевременно. Оставаме в готовност при евентуално влошаване на снежната обстановка в региона!“ допълва гл. специалист „ПБЗН“ към Община Трявна – Михаил Минчев.

Община Трявна призовава всички граждани да се съобразяват с метеорологичните условия и да пътуват с повишено внимание предвид продължаващия снеговалеж в региона.