ПАТРОННИЯТ ПРАЗНИК НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В ПЛАЧКОВЦИ ПОСТАВИ НАЧАЛО НА ЧЕСТВАНИЯТА В ОБЩИНА ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ 150 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА

февруари 18, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

ПРАЗНИКЪТ НА УЧИЛИЩЕТО БЕ УВАЖЕН ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА Г-ЖА СИЛВИЯ КРЪСТЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОбС ТРЯВНА ИНЖ. СТЕФАН ПЕТРОВ И КМЕТА НА КМЕТСТВО ПЛАЧКОВЦИ Г-Н БОРИСЛАВ БОРИСОВ

Отбелязването на тазгодишната кръгла годишнина от гибелта на Апостола на свободата започна в Община Трявна с патронния празник на Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци. В навечерието на 150-годишнината от обесването на националния ни герой, учебното заведение почете паметта на своя патрон с богата образователна програма, която бе представена пред присъстващите гости. Празникът бе уважен от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, председателя на Общински съвет Трявна инж. Стефан Петров, кмета на Кметство Плачковци г-н Борислав Борисов, училищното настоятелство на учебното заведение, ученици и родители.

Историята за славното и незабравимо дело на Апостола на свободата бе припомнено от възпитаниците на училището с богат поетично-музикален рецитал, който доказа пред присъстващите, че децата са горди последователи на своя патрон.

Че са достойни последователи на Левски подчертаха и официалните лица, които благодариха на учителите за старанието и стремежа да възпитават и обучават младите хора. На всички тях, гостите пожелаха да бъдат здрави, ученолюбиви и да не забравят завета на Апостола, чийто име днес гордо носи тяхното училище.

Патронният празник продължи с награждаване на възпитаници, прославили Основно училище „Васил Левски“ и допринесли за издигане на неговия авторитет.

Програмата по случай патронния празник на ОУ „Васил Левски“ в Плачковци завърши с едноминутно мълчание в памет на националния ни герой и патрон на учебното заведение.