ПЕТИМА НАГРАДЕНИ В КОНКУРСА „КОЛЕДА В ТРЯВНА“

декември 23, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Пет са наградените домове в конкурса за най-красива външна коледна украса: „Коледа в Трявна“.

В периода от 18.12. до 21.12.2020 г. тричленно жури в състав арх. Евгений Николов, инж. Радостина Пухтова и инж. Георги Илиев, разгледа на живо предложенията на всички участници.

Поради липса на ярко изявен фаворит, комисията единодушно реши да награди участниците спрямо характерния облик на тяхната украса, както следва:

  1. Най-богато украсена къща – Мария Станчева – ул. „Уста Иван“ №3, вх. Б, кв. „Светушка“

 

  1. Най-оригинална украса – Силвия Павлова – ул. „Здравец“ №53

 

  1. Най-стилна украса – Николай Пашаланов – ул. „Тепавици“ №22

 

  1. Най-перспективна украса – Цветонина Халачева – ул. „Асеневци“ №39А

 

  1. Най-весела украса – Ивелин и Полина Арабаджиеви – ул. „Лясков дял“ №39

 

Комисията реши, че няма да бъдат излъчени победители в категориите „жилищен блок“ и „витрина или външна фасада на магазин или фирма“, поради липса на отговарящи на условията на конкурса предложения.

Четирима от участниците не са сред наградените, поради несветеща украса или неотговаряне на условията. Журито оценява и поощрява техните усилия им пожелава успех през следващата година. Всички те ще получат грамота за участие в конкурса „Коледа в Трявна“.

 

Участници извън класирането:

Огнян Аладжов – кв. „Раданци“ №10 – не е отличен, заради несветеща част от украсата, която се вижда на приложените снимки.

 

Семеен хотел „Извора“, намиращ се на ул. „Асеневци“6 – наемател фирма „Томи ем 17“ ЕООД с управител Драгомира Иванова – не е отличен, заради несветеща украса.

 

Кв. „Димиев Хан“, ул. „Патриарх Евтимий“ №97, блок 2, вход А – не е отличен, поради неотговаряне на условията на конкурса, а именно външна украса.

 

– Диляна Димитрова – село Бижовци – не е отличен, поради регламента на конкурса, в който е разписано, че участват само предложения от град Трявна.

 

През следващата година в конкурса „Коледа в Трявна“ ще допуснати до участие домове и сгради на територията на цялата община.