ПОЧИНА ПОСЛЕДНИЯТ ВЕТЕРАН ОТ ТРЯВНА, УЧАСТВАЛ ДЕЙНО ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

ноември 1, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

С дълбока скръб съобщаваме, че на 31 октомври 2022 год. почина последният ветеран от Втората световна война Цаньо Тихолов Дончев. Той си отиде от този свят на преклонната възраст от 99 години и бе последният жив фронтовак от тревненския край, взел дейно участие в тежките и безмилостни бойни сражения в периода от 1944 година до 1945 година.

Кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева и целият екип на общинска администрация изказват своите най-искрени съболезнования към семейството и близките на Цаньо Дончев.

УВАЖАЕМИ ОПЕЧАЛЕНИ БЛИЗКИ И СРОДНИЦИ,

Изказвам Ви своите най-искрени съболезнования и съпричастност по повод кончината на един достоен българин – Цаньо Тихолов Дончев! За съжаление, смъртта Ви лиши от скъп за Вас човек, който обаче завинаги ще остане в съзнанието и сърцата на всички нас! За съжаление, смъртта Ви лиши от скъп за Вас човек, който обаче завинаги ще остане в съзнанието и сърцата на всички нас!

Той бе последният участник във Втората световна война от Тревненския край, който преживя близо столетния си живот ярко и достойно. Последният от мнозината смели и самоотвержени хора, рискували някога младостта и живота си, за да не изживеем  ние ужасите на нова всеобща война.

Отзивчив и общителен човек, деен и уважаван фронтовак – такъв ще го запомним Цаньо Дончев всички ние, които имахме възможността и честта да го познаваме и общуваме с него.

Поклон пред светлата му памет!

 

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна