ПОРАДИ ОПАСНОСТ ОТ КОРОНАВИРУС СЕ ПРЕКРАТЯВАТ ВСИЧКИ МАСОВИ И ГРУПОВИ МЕРОПРИЯТИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА

март 9, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева издаде заповед във връзка със заповедта на директора на РЗИ – Габрово и във връзка с изолираните положителни проби на лица с коронавирус на територията на град Габрово, с която се преустановяват всички масови мероприятия и групови публични изяви на територията на община Трявна. Учебните занятия и извънкласни дейности в училища и детски градини се преустановяват.

Дейностите на социалните услуги по Домашен социален патронаж, Обществена трапезария (Топъл обяд), Приемна грижа, Патронажна грижа, механизма Лична помощ, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания-седмична грижа, Център за социална рехабилитация и интеграция ще се осъществяват със засилени мерки на превенция както на работниците и служителите, така и на потребителите.

Ще бъдат предприети всички необходими мерки по дезинфекция на всички публични сгради – Съд, прокуратура, Община, Полиция, културни институти, църкви, транспортните средства обслужващи линии по транспортна схема, автобусни спирки, паркове, детски площадки и други.